Idaho

Vet ni hur många stater det finns och vad alla heter? Sen min tid i USA har jag fått åka till en massa nya stater som jag aldrig tänkt på. I den listan finns t.ex Rhode Island, Colorado, Utah, Massachusetts och New Jersey. Och denna helg fick jag uppleva ännu en till stat, Idaho. Idaho ligger norr i USA, gränsar till Washington, Oregon, Montana, Wyoming, Utah, Nevada, och alldeles i norr till Kanada. Hit åkte vi över helgen (skippade fredag i skolan) för att gå på westerns, en gymnastiktävling för hela västra Amerika. Två utav Renees kompisar i level 9 gick vidare hit från Regionals. Det är alltså bara de bästa som går vidare hit så snacka om coolt. 
 
 
Vi flög torsdag kväll, kollade på tävlingen på fredag/lördag morgon (olika åldersgrupper tävlar olika tider) och sen resterande tiden utforskade vi Idaho. Det är så vackert där uppe!!! Helt underbart. Det liknar Sverige i landskap men har fortfarande den där typiska amerikanska känslan. T.ex en dag så gick vi längs en flod omringad av ett väldigt vackert landskap. Massa människor var också där och njöt av naturen, vilket är helt motsatt från folk i Arizona men väldigt likt Sverige. 
 
 
Vi var också och besökte the State Capitol och en marknad som tydligen pågår varje lördag och har gjort det i flera årtionden. 
Sista kvällen åt vi middag med Alisas vän från High School, som bor i Boise, och hand familj. Boise är alltså staden vi var i, Idahos huvudstad. Efter middagen gick vi till en godisaffär och köpte glass och där inne hade dom en hel hylla med massa olika lakrits sorter, inklusive saltlakrits, snacka om himmelriket! 
 
 
I sammanfattning så hade vi det väldigt bra och det var hur vackert som helst. Tror det är min favorit stat efter Colorado (inte räknat NYC och LA såklart). 
 

Kommentera här: